Erhvervsleje
Få rådgivning og hjælp, når du har problemer i forhold til dit lejemål.
Bliv medlemErhvervsleje, hvordan ved jeg om det er et erhvervslejemål jeg har lejet?
Det er vigtigt at man kan sætte skellet mellem det, der kan være et erhvervslejemål og leje til beboelse.
Der er tale om et erhvervslejemål, hvis man lejer et lokale til andet end beboelse.
Det er ikke et krav at lejeren driver erhverv fra det lejede. Derfor gælder erhvervslejeloven i mange lejeforhold. Det kan f.eks. også være foreninger, særskilt lejede depotrum mv..
Det er dog ikke alle lejemål, hvor en lejer driver et erhverv fra det lejede, der skal vurderes efter erhvervslejeloven. Der kan være tale om et blandet lejemål, eller enkelte erhverv, som man godt må drive fra en almindelig bolig.
Den ydre grænse for, hvornår der er tale om et erhvervslejemål, er at der skal være tale om et lokale. Før erhvervslejeloven gælder, skal der derfor være opbygget vægge, som udgør rum.
Er der ikke tale om et rum, men for eksempel maskiner og udstyr, så taler man måske om leje. Men den slags vil ikke høre under nogen lejelov. Her er man ovre i områder som aftale- og forbrugerret i stedet.
Erhvervslejeloven kan anses som omfattende, og der findes særligt mange domme indenfor erhvervslejeretten.
Det skyldes at uenighed kun kan løses ved domstolene, hvis man ikke finder en enighed imellem parterne inden.
Danske Lejere hjælper primært lejere af boliger, men vi hjælper også mindre virksomheder, foreninger eller personer, der er erhvervslejere.
Vi hjælper erhvervslejere med rådgivning og støtte til at forstå deres rettigheder.
Og fordi domstolene er eneste udvej ved uløste konflikter – vil vi altid have fokus på, at det er særlig vigtigt for en erhvervslejer, at konflikter søges løst ved dialog.
Vi anbefaler at læse